sunnuntai 16. marraskuuta 2014

     Kuvan tiedot ja muuttaminen painokelpoiseen muotoonKuvan tietoja pääset katsomaan ensimmäisenä painamalla tiedosto painiketta vasemmassa yläkulmassa. Sieltä löytyy tiedoston tiedot painike. Paina siitä.
Nyt sinun pitäisi olla tälläisellä valikolla. Tästä näet kuvan muodon, luomispäivän, muokkaamispäivän, kameran tiedot ja monta muuta asiaa. Kuvat eivät yleensä sisällä kaikkia näistä tiedoista. Yleisesti ne sisältävät luonti- ja muokkaamispäivän, kuvan koon ja resoluution. 

Nyt kuvan muokkaamisesta painokelpoiseen muotoon. Paina kuva painiketta ylhäällä muokkaa ja taso painikkeiden välistä. Mene sieltä tilaan
Nyt sinulle pitäisi tulla tälläinen valikko. Muuta sieltä värit CMYK-väreiksi. Nyt siirry kuvan kokoon, joka on vähän alempana kuin  tila. 
Muuta resoluutio kolmeensataan. Leveydellä ja korkeudella ei ole niin paljoa merkitystä jos kuva ei ole menossa tiettyyn lehteen ja tarvitse tiettyä kokoa. Nyt mene tiedosto painikkeesta tallentamaan tiedosto nimellä. 
Muuta nimi ihan millaiseksi itse haluat mutta muotoa on pakko vaihtaa. Itse olin jo muuttanut sen painettavaan muotoon eli tiff:iksi mutta sinulla on luultavasti jpeg. Paina muotoa ja etsi sieltä tiff muoto.
Sijainti saa olla mikä tahansa sinulle sopiva. 

Kun olet painanut tallenna tiff-asetukset tulee näkyviin. Tästä voit painaa ok vaihtamatta mitään asetusta.
Adobe photoshop kertoo vielä tasojen sisällyttämisen kasvattavan tiedostokokoa. Älä välitä tästä ja paina ok. Jos et halua tämän enään popuppaavan, paina älä näytä uudelleen. Siten tämä ei enää koskaan tule eteesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti